Banen, onderhoud en waardevolle do's and don'ts voor alle leden!

06 mei 2021


Foto's in de banner kun je door heen scrollen (12 foto's)!

Nu dat de banen zijn opgemaakt en ons tennispark weer een mooie uitstraling heeft wordt er -ondanks de coronamaatregelen- gelukkig weer volop getennist. Hierbij enkele nieuwtjes;

1) NUMMERING  BANEN; Voor de duidelijkheid zijn de sponserbanen zijn ook weer genummerd.

2) NETHOOGTE CONTROLEREN/SPANNEN; Indien de leden zelf de nethoogte in het midden willen controleren op de juiste hoogte van 914 mm ( 3 Engelse voet) en zelf willen spannen hangt de meetstok en de spansleutel in de hal.

3) LIJNENVEGER; Ook staat de lijnenveger buiten zodat iedereen hem kan gebruiken om de lijnen duidelijk zichtbaar te maken.

4) ONDERHOUD BANEN; Om het opmaken en onderhouden van de banen te vergemakkelijken en de kwaliteit te verbeteren is er dit jaar door het BOP-team o.a. gekeken naar de " Losser Methode".  Met dank aan de vereniging is hierdoor een trekker en een dubbele rubber rei door onze vereniging aangeschaft. Samen met de dubbele veegmatten heeft dit nu al met veel plezier zijn dienst bewezen en is, mede door het vegen en walsen van de leden, de kwaliteit en de vlakheid van de banen beter geworden. Tevens zijn ze door het walsen al aardig hard.  Aangezien de banen de komende periode steeds harder worden door het sproeien en het spelen hoeft er verder niet meer gewalst te worden. Ook moeten de banen ook niet te hard te worden omdat dit de waterdoorlatendheid verminderd. Daarom; NIET meer WALSEN !

Om de banen in goede staat en vlak te houden moet na het spelen de gehele Baan, dus ook ruim buiten de lijnen, van buiten naar binnen geveegd worden ! De gaten moeten met de schaper gedicht worden.  Als wij ze dan nog extra met trekker en rei onderhouden blijven ze goed en vlak. Dus; OOK RUIM BUITEN DE LIJNEN VEGEN !

Wij doen ons best, als jullie dit ook, doen dan kunnen we het gehele seizoen met veel plezier blijven spelen op onze goed onderhouden gravelbanen. 

SAMEN MOETEN WE ONZE BANEN IN GOEDE CONDITIE HOUDEN !

Dank jullie wel !

Het BOP-Team 

Nieuwscategorieën