Seizoensafsluiting en introductie nieuwe voorzitter

02 november 2023


Kessel, November 2023    

Beste leden van LTV Kessel,

De dagen worden weer korter en de najaarscompetitie is inmiddels ten einde dat betekent dat we tegen het einde lopen van een mooi tennisjaar.

Door de vele regen aan het begin van het seizoen kon het Sjanstoernooi helaas niet doorgaan en was het nog even spannend of de banen wel op tijd in orde zouden zijn voor de competitiestart. Door uitmuntend werk van de BOP en vele andere leden kregen we het echter toch voor elkaar om op tijd aan de volgeboekte zaterdagcompetitie te kunnen starten. Daarnaast lag het park er weer tiptop bij door de inzet van een groot aantal leden die zich een ochtend hadden aangesloten bij de klusdagen of zich hadden bekommerd om de nieuwe keuken. Dit wordt enorm gewaardeerd!

Ook op sportief gebied was 2023 een uitmuntend jaar, aangezien er in het voorjaar 20 teams speelden. Drie kampioenstitels werden er gevierd door de Dames 17+ 3e klasse, Heren 17+ 2e klasse en de Heren 17+ 5e klasse, bij deze nogmaals gefeliciteerd! Daarnaast kwam LTV Kessel Heren 1 voor het eerst uit in de topklasse en handhaafde zich op dit allerhoogste niveau van Nederland. Een schitterende prestatie voor een kleine club zoals Kessel. Ook de najaarscompetitie was succesvol met 13 teams! Helaas een beetje ondergesneeuwd door minder berichtgeving als in het voorjaar maar ook hier een kampioenstitel, nu voor de Heren 1 in de hoofdklasse.

Ook enorm veel complimenten voor onze Lindeboom DubbelGezellig commissie! Wat een schitterend toernooi was het dit jaar! Op maandag moesten we vanwege de regen nog even uitwijken naar clubs in de buurt om de wedstrijden te spelen, maar alle opvolgende wedstrijden konden vervolgens in Kessel gespeeld worden. Er werd flink gefeest, er waren glazen te kort en de pintransacties schoten door het dak. Wat hebben we kunnen genieten van een goed toernooi, leuke deelnemers, veel publiek en topartiesten.

In september droeg onze geliefde voorzitter Hans Beenen na 7 jaren van voorzitterschap het stokje over aan mij als interim-voorzitter. Ik weet zeker dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we het enorm waarderen wat Hans allemaal heeft betekent voor LTV Kessel, ik wil hem daarom bij deze alvast bedanken voor zijn tomeloze inzet voor onze club! Maar daar komen we samen zeker nog een keer op terug!

Waar jullie gewend zijn aan een mooi afsluitend woord van Hans, is het nu aan mij de eer om mezelf kort voor te stellen als interim-voorzitter van LTV Kessel (dit is pas officieel na de ALV). Als basisschool broekie kreeg ik jarenlang tennisles van Frans Folkvord waarna ik in de middelbare school besloot om voor de teamsport voetbal te kiezen (verkeerde keuze want daar kon ik niks van 😉). Gelukkig kwam ik begin 2020 weer tot de conclusie dat tennis me toch echt beter ligt, en sindsdien ben ik wekelijks op de baan te vinden. Toen ik na terugkomst van mijn reis (zie foto) gevraagd werd om voorzitter te worden kon ik hier geen nee tegen zeggen. Als voorzitter wil ik vooral de cultuur van de tennisclub zoals we die nu kennen behouden en zorgen voor betrokkenheid tussen de huidige en nieuwe leden van LTV Kessel.

Er wordt vaak vergeten hoe uitzonderlijk het is dat we in Nederland een vrijwilligerscultuur hebben waarop veel clubs drijven, dit drukt de kosten en maakt sporten toegankelijk en betaalbaar. Ik wil daarom afsluiten met een dankwoord aan alle leden die zich afgelopen jaar op welke wijze dan ook hebben ingezet voor LTV Kessel en ik hoop ook dat we in de toekomst weer een beroep op jullie mogen doen. Binnenkort presenteren we het nieuwe vrijwilligersbeleid waarbij er ook een oproep wordt gedaan om je aan te melden voor een commissie. Deelnemen aan een commissie hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en helpt ons als club om succesvol te blijven, want zoals iedereen weet: “vele handen maken licht werk en ‘SAMEN’ zijn we de vereniging”.

Namens het bestuur van LTV Kessel,

Sjoerd Peeters

Voorzitter

P.S. op 5 & 6 januari vindt alweer voor de tweede keer padubbelgezellig plaats, meld je snel aan via [email protected] want de plekken zijn beperkt! 

Nieuwscategorieën