Competitie jeugd

De nieuwe leeftijdsindeling zorgt voor meer duidelijkheid, omdat het door de aangescherpte leeftijdsindeling meer inzichtelijk is in welke kleur een kind thuishoort. Ook is het helder wanneer een kind over kan gaan naar een volgende kleur of de junioren. Bovendien sluit de de nieuwe leeftijdsindeling meer aan op de internationale leeftijdsindeling. Met de nieuwe indeling leren kinderen dan ook beter tennissen en ervaren ze meer plezier. 
 
Leeftijdsindeling 2020
Onderstaande leeftijdsindeling gaat voor zowel competitie als toernooien in vanaf de start van Kia Tenniskids Voorjaarscompetitie (eind maart). Enige uitzondering zijn de Tenniskids toernooitjes. Voor deze toernooitjes geldt onderstaande leeftijdsindeling vanaf 1 januari 2020. 
 
Indeling op basis van leeftijd
 
Indeling op basis van geboortejaar
Uitzondering competitie  Aan de Kia Tenniskids competitie (Rode, Oranje en Groene competitie) mogen spelers meedoen die maximaal 1 jaar jonger of ouder zijn dan de vastgestelde leeftijdscategorie. Voor de KNLTB Junioren competitie geldt dat er per speeldag één speler mag meedoen die maximaal 1 jaar jonger is dan de minimumleeftijd en/of één speler die 1 jaar ouder is dan de maximumleeftijd.