Seizoensopening LTV Kessel

24 maart 2024


Beste lid,

Na een enerverende winterstop zijn onze prachtige gravelbanen in het hart van Kessel weer geopend. Afgelopen maanden is er een hoop gebeurd, in dit bericht wil ik je dan ook graag even meenemen door de belangrijkste wijzigingen en ontwikkelingen binnen LTV Kessel.

Nieuwe structuur & vrijwilligersbeleid

Met veel enthousiasme hebben we in het najaar van 2023 samen een nieuwe structuur en vrijwilligersbeleid voorbereid, geleid door de overtuiging dat "vele handen licht werk maken". Dit uitgangspunt is essentieel voor het voortbestaan en de bloei van onze tennisvereniging, waarbij ieder lid onmisbaar is.

Deze nieuwe aanpak vraagt van ons allen een bijdrage, variërend van deelname in een commissie tot het uitvoeren van een bardienst of het onderhouden van ons prachtige sportpark. Het doel is dat ieder lid minimaal één taak op zich neemt. Voor onze meest actieve leden, zoals degene die competitie spelen of een vaste baanreservering hebben, vragen we iets meer, tot maximaal drie taken.

De kantine, als kloppend hart van onze vereniging, speelt hierin een zeer cruciale rol. Door samen deze ruimte te beheren, zorgen we ervoor dat onze sport betaalbaar en toegankelijk blijft voor iedereen. Dit jaar zullen we actief monitoren wie welke taken op zich neemt, om zo iedereen te kunnen ondersteunen en naar de toekomst het beleid en de uitvoering bij te sturen waar nodig.

We zijn naast de belangrijke bardiensten nog op zoek naar vrijwilligers voor diverse commissies, waaronder de Bar & Keuken-, Onderhoud & Techniek-, Sponsoring & PR-, en de Activiteitencommissie, die laatste zijn verantwoordelijk  voor het organiseren van evenementen zoals het Sjanstoernooi en het aansturen van de aparte organisatie Lindeboom DubbelGezellig.

De intentie is dat niemand de deelname aan een commissie als een last ervaart; we streven er naar dat de werkdruk van commissieleden laag is zodat iedereen kan genieten van zowel het geven als het ontvangen binnen onze club.

Foto: organogram 2024- klik op de foto boven dit bericht, swipe en je kunt inzoomen op de afbeelding

Veel werk verzet

Naast de opzet van de nieuwe structuur zijn tientallen vrijwilligers druk in de weer geweest om onze club weer naar een volgend niveau te tillen, te beginnen met het vernieuwen van onze kantine. De vloer is er uit gehaald en opgeschuurd, lampen zijn vervangen, de bar is gerestyled en de deuren zijn voorzien van “retro” tennis stickers. De keuken, de kleedlokalen, het voorraadhok, de voormalige bestuurskamer en de WC’s zijn gepoetst en opgeruimd, en er zijn WC-rol en handdoek dispensers opgehangen.

Op zaterdag 16 maart was het weer tijd voor onze jaarlijkse vrijwilligersochtend, met een gigantische opkomst van maar liefst 28 vrijwilligers was de coniferenhaag om 12 uur volledig geschoren, werd de zandbak geruimd, alle winddoeken en vlaggen opgehangen en ook de kantine, zoals hierboven omschreven, goed onder handen genomen!

De Baan Opmaak Ploeg (BOP) is dit jaar trotse eigenaar geworden van een frees. Hiermee kunnen ze onafhankelijk van derden de banen onderhouden en weer in topconditie brengen. Volgens onze opper BOPper Werner liggen de banen er weer fantastisch bij en de BOP ploeg heeft dan ook zeer verdiend donderdag voor het eerst het gravel uitgeprobeerd! Aanstaande vrijdag 29 maart om 19:00 zal er ook een racket toss plaatsvinden om het seizoen te openen, je bent van harte uitgenodigd om aan te sluiten!

We zijn echter nog niet klaar, want de komende weken zal er buiten ook nog een nieuwe “full color” sponsorwand gerealiseerd worden . Ben je ondernemer of werk je bij een betrokken werkgever neem dan vooral het initatief om onze sponsorcommissie of ondergetekende te benaderen voor een unieke plek op deze wand.

Als laatste wil ik mijn diepste waardering uitspreken voor de onschatbare inzet en toewijding van alle vrijwilligers! Bedankt!

Met vriendelijke groet namens het voltallige bestuur van LTV Kessel,  

Sjoerd Peeters Voorzitter (of voor sommige: Praeses)

[email protected]

P.S. donderdag 25 april om 20:00 zal de Algemene Leden Vergadering plaatsvinden, je bent bij deze van harte uitgenodigd om deel te nemen en je input te geven op de zaken rondom onze vereniging. 

Nieuwscategorieën